Video content marketing? De tijd is er volkomen rijp voor.

Video content marketing? De tijd is er volkomen rijp voor.

Video content marketing. Is dat niet het stapelwoord dat alleen uit de mond rolt van grote adverteerders die permanent met een duimdikke bundel biljetten in de borstzak rondstruinen? Zoals je wellicht al kon vermoeden: neen, al een hele tijd niet meer. Allright, dan volgt meteen vraag twee: als je content marketing plan op dit moment onbestaand of bijzonder bescheiden is, moet je dan per se met video van start gaan? Het antwoord op deze vraag is iets genuanceerder: “Neen, maar…”. En dan uiteraard deze boterham…

Video Content Marketing: denk nooit dat alleen maar iets voor grote adverteerders is.

Het principe van minimalistische marketing toegepast op video content marketing.

Minimalistische marketing? Dat is marketing waarbij je enerzijds zo weinig mogelijk geld stopt in reclame en vooral de organische toer opgaat. Anderzijds is het het soort marketing waarbij je niet in één klap je budget opsoupeert maar bescheiden begint. Zodat je je geld zoveel mogelijk kunt stoppen in de plannen die verf pakken.

In de context van content marketing kan ‘bescheiden beginnen’ betekenen dat je je beperkt tot geschreven blogposts. Dat is goedkoper en sneller. Tenminste, zo geloven veel mensen. Want dat is niet noodzakelijk waar: video kan –bijna– net zo goedkoop en –min of meer– net zo snel zijn. Dus, video content marketing kan best wel minimalistisch worden toegepast.

Als grootjes face-timen, mag je rustig stellen dat video voortaan voor iedereen rimpelloos verloopt.

Jeroen Meus functioneert tegenwoordig prima zonder bemande camera’s. En dat zou tot voor kort zonder meer een ‘no-go’ zijn geweest. Vandaag blijkt dat de essentie van sommige programma’s totaal niet te lijden heeft onder de afwezigheid van cameramensen. Of publiek.

In de beperking leer je de meester kennen.

Voor de jongste Adobe Summit zijn alle ‘talks’ Jeroen-Meus-gewijs opgenomen: in de huiskamer mét smartphone zonder cameraman (m/v).

Als professionele video je doelstelling is, dan zijn je inzichten belangrijker dan je tools. En als de aanpak er ligt, dan heb je in veel gevallen niet veel meer nodig dan je smartphone. Gooi er een Gimbal en een deftige microfoon bovenop en je hebt met een minimale investering alles in huis om de meeste video-klussen meer dan deftig te klaren. Hello video content marketing!

Hoe maak je van niets iets?

Met Keynote (of Powerpoint) in combinatie met je webcam kom je voor educational videos bijvoorbeeld ook al een heel eind.

Les geven in tijden van Corona.

En bij een aantal soorten video, heb je zelfs niet eens een camera nodig. Whiteboard animations kunnen perfect dienen binnen je video content marketing strategie: om bijvoorbeeld droge theorie op een appetijtelijk te brengen.

Video content marketing: kan best ook in de vorm van whiteboard animations. (Work In Progress)

Video content marketing vereist video’s voor elke fase in de “buyer’s journey”.

Ook video past in de context van je content strategie. Voor je video’s stel je even goed een content-plan op waarbij je video voorziet voor elke fase in de buyer’s journey: video’s waarmee je mensen aantrekt, video’s waarmee je vertrouwen bouwt en videos waarmee je bestaande klanten blij maakt.

Video’s waarmee je mensen aantrekt:

 • Korte video’s waar je je merkpersoonlijkheid uitspeelt.
 • Video’s waarmee je je ‘thought leadership’ aantoont.
 • Video’s waarin je je waarden of je missie in de verf zet.
 • How to’s die de hindernissen waarmee je doelgroep kampt helpen oplossen.
 • …

Video’s waarmee je mensen dieper in de funnel trekt:

 • Webinars.
 • Product demo’s.
 • Promotionele video’s op je landingspagina’s.
 • Case studies
 • Testimonials.
 • Video’s waaruit je bedrijfscultuur blijkt.
 • Gepersonaliseerde video’s.
 • …

Video’s waarmee je bestaande klanten blij maakt.

 • ‘Thank you’-video’s.
 • Onboarding video’s.
 • Allerhande ‘product training’-video’s.
 • …

En, wanneer begin je er eindelijk mee?

Voilà, dat is video content marketing voor je. Heus niet zo’n moeilijke aangelegenheid. En lang ook niet zo kostelijk als je zou vermoeden. Alles wat je nog rest is dit: er mee van start gaan.

Tijd voor een babbel over video content marketing.
Video content marketing? Voortaan voor iedereen.